Melding fra kommuneoverlegene til russen!

Noen viktige tips om smittevern

- Test deg!
- Hold deg til din gruppe!
- Avstand til andre!
- Mest mulig utendørs!
- Ikke gå fra buss til buss!

Elefantruss - Klikk for stort bildeTusen takk

Kommuneoverlegene i Hamarregionen takker dere for det gode samarbeidet gjennom utbruddet som har vært. Vi vet at dere gleder dere til å komme i gang med feiringen igjen, og vi minner derfor igjen om noen punkter som det er viktig å huske på:

Ta testen

Mange av dere har tatt koronatest de siste dagene. Likevel er det viktig at du umiddelbart tester deg på nytt om du får symptomer som kan gi mistanke om covid-19, også når symptomene er helt milde! 

De vanligste symptomene på covid-19 er tett nese, sår hals, hoste, feber, nedsatt smak- og luktesans, hodepine, slapphet, tung pust, muskelverk, magesmerter, diaré eller sykdomsfølelse. Oppmelding til test gjøres elektronisk på kommunens nettsider eller på telefon 477 70 075. Testen er gratis.

Hvis du har vært sammen med noen som har vært syke og du ikke vet om de har testet seg, meld deg opp til test og vær obs på symptomer i etterkant.

Avstand og smitte

Husk avstand til andre, hyppig håndvask/hånddesinfeksjon, ikke del flaske og begrens antall du er sammen med. Husk også at det er mindre smitterisiko utendørs. Sett deg gjerne inn i Folkehelseinstituttets råd til russen.

Unngå buss til buss

Hold deg til din faste gruppe også når dere ruller, og unngå å gå fra buss til buss.  Finn et annet sted å være dersom dere ser at det er mange grupper samlet på samme sted.

Ta vare på hverandre

Ta hensyn slik at ingen blir holdt utenfor, og ta heller med et par ekstra på gruppa hvis nødvendig. Ta godt vare på deg selv og hverandre!

Hilsen kommuneoverlegene i Hamarregionen
Ketil, Yvonne, Einar, Cecilie og Jorid

Til toppen