Søm og tekstilhåndverk, 3-årig med studiekompetanse

Dette er et unikt tilbud for deg med interesse for mote, kostyme eller tekstilhåndverk og som samtidig ønsker studiekompetanse. Her får du fellesfag og praktiske programfag fordelt over alle tre år.

Hvem passer studiet for?

Du som velger design og tekstil bør ha kreative evner og anlegg, og like å arbeide med hendene. Du bør også være nøyaktig, ha estetisk sans og interesse for form og farge. Det er viktig å både kunne arbeide selvstendig og i samarbeid med andre. Interesse for teoretiske fag er en fordel.

Hva lærer du?

• håndverksteknikker knyttet til søm og tekstilarbeid
  • om ulike materialer
  • om bærekraftig design og produktutvikling
  • bruk av skisser og modeller
  • håndverks- og kulturhistorie
  • teoretisk kunnskap som kvalifiserer til å søke på høyskoler og universitet

Både kreativ kompetanse og studiekompetanse

Søm og tekstilhåndverk med studiekompetanse er et treårig program, der du oppnår generell studiekompetanse samtidig som du får jobbet praktisk med søm og tekstil.

Elev på søm og tekstil ved Hamar katedralskole - Klikk for stort bildeElev på søm og tekstil ved Hamar katedralskole Eli Bergseng

Eksempler på hva du kan bli

• studiekompetansen åpner for videre utdanning til en rekke andre yrker
  • svennebrev som kjole- og draktsyer, kostymesyer eller bunadtilvirker

Arbeidssteder

• systuer
  • designstudio
  • teater eller opera
  • egen bedrift

Dette er et studie som kun tilbys på Hamar katedralskole i Innlandet fylke. Er du interessert, ta kontakt med Eli Bergseng på Hamar katedralskole på e-post Unn Bjørnbakken, tlf. 481 88 197.

Følg oss på Instagram: Kattatekstil_