Informasjonsteknologi og medieproduksjon

Ønsker du å produsere innhold for sosiale medier, filme, koble sammen datamaskiner og nettverk, ta bilder, kode, intervjue folk, grafisk design eller lage små spill og app-er? 

Passer dette for deg?

Denne utdanningen passer for deg som er interessert i informasjonsteknologi og mediefag. I løpet av Vg1 må du velge om du vil studere IT-fag eller mediefag videre. 

Etter første året deles klassa i to: Vg2 Informasjonsteknologi og Vg2 Medieproduksjon. Du kan sikte deg inn mot å utvikle programvare eller drifte datasystemer, eller du kan velge å studere medieproduksjon, for eksempel fordype deg i film, innholdsproduksjon og grafisk design.

Vi tar inn 30 elever på informasjonsteknologi og medieproduksjon hvert år. Elevene går altså sammen første året og deler seg i to ulike grupper andre året: 

Etter Vg2 skal du ut i en lærebedrift. Alternativt kan du velge påbygg til studiespesialisering og fortsette på en høgskole eller universitet etterpå. 

Her kan du se en film fra skolen, laget for ungdomsskoleelever i forbindelse med «Åpen skole» i januar 2022.

Hva lærer du?

  • idéutvikling og kreativ problemløsning
  • om brukerstøtte, nettverk, IT-sikkerhet og programmering
  • innholdsformidling og historiefortelling
  • foto, film og grafisk design
  • kommunikasjon og markedsføring

Les mer om Informasjonsteknologi og medieproduksjon på vilbli.no.

Disse jentene skal avlegge fagprøve sommeren 2021, i både grafisk design og film/TV - Klikk for stort bilde Martin Bøe

Samarbeid med lokalt næringsliv

Undervisningen foregår i samarbeid med lokale bedrifter. Du lærer å jobbe på samme måte som i arbeidslivet. Samtidig kan du få en unik mulighet til å bygge opp et godt faglig nettverk.

Lærerne hjelper deg med å finne praksisplasser og lærebedrifter.

Fagbrev og/eller studiekompetanse

Velger du Vg1 informasjonsteknologi og medieproduksjon kan du ta fagbrev etter Vg2 . Om du vil ha studiekompetanse kan du søke påbygging til generell studiekompetanse etter at du har avlagt fagprøve.

Fagbrevene er: 

Om du velger å gå to år i lære, må du skaffe deg en lærebedrift. 

Hamar katedralskole er den eneste skolen i Innlandet som tilbyr Vg2 Medieproduksjon. Dermed er det søkere fra hele fylket til disse 15 plassene. Dette er et studium primært for deg som vil ta fagbrev og ønsker å jobbe i mediebransjen.

Dersom du ikke ønsker å ta et fagbrev, kan det være et alternativ å søke deg over på ordinært påbygging til generell studiekompetanse etter at du er ferdig med Vg2.

Slik søker du