Informasjonsteknologi og medieproduksjon

Er du interessert i å produsere innhold for sosiale medier, filme, koble sammen datamaskiner og nettverk, ta bilder, kode, lage små spill og app-er, intervjue folk eller lage grafisk design?

Hvem passer dette for?

Denne utdanningen passer for deg som er interessert i informasjonsteknologi og/eller mediefag. Du kan spesialisere deg etter Vg1, slik at du kan få jobber hvor du benytter video, grafisk design eller foto. Du kan også få jobb i IT-bransjen, og jobbe med å utvikle programvare eller drifte datasystemer.

Vi tar inn 30 elever på informasjonsteknologi og medieproduksjon hvert år. Elevene går sammen første året og deler seg i to ulike grupper andre året:
• Vg2 Informasjonsteknologi
• Vg2 medieproduksjon.

Etter Vg2 skal du ut i en lærebedrift eller praksisbedrift.

Her kan du se en podcast som Vg1-elevene laget for å presentere skolen 2. februar 2021. Faget Informasjonsteknologi og medieproduksjon finner du 15:56 ut i videoen:

Hva lærer du?

• idéutvikling og kreativ problemløsning
  • om brukerstøtte, nettverk, IT-sikkerhet og programmering
  • innholdsformidling og historiefortelling
  • foto, film og grafisk design
  • kommunikasjon og markedsføring

Mer informasjon finner du på vilbli.no.

Disse jentene skal avlegge fagprøve sommeren 2021, i både grafisk design og film/TV - Klikk for stort bildeDisse jentene skal avlegge fagprøve sommeren 2021, i både grafisk design og film/TV Martin Bøe

Samarbeid med lokalt næringsliv

Undervisningen foregår i samarbeid med lokalt næringsliv. Du lærer å jobbe på samme måte som profesjonelle. Samtidig kan du få en unik mulighet til å bygge opp et godt faglig nettverk.

Lærerne hjelper deg med å finne praksisplasser og lærebedrifter.

Fagbrev og/eller studiekompetanse

Velger du Vg1 informasjonsteknologi og medieproduksjon kan du ta fagbrev etter Vg2 og deretter søke deg inn på påbygging til generell studiekompetanse. Vi har for tiden et studieprogram i mediefag hvor du oppnår både fagbrev og studiekompetanse på kun fire år, i form av et Vg3 hvor det meste av studietiden tilbringes i praksisbedrifter.

Fagbrevene er:

• IT-utvikler
  • IT-driftstekniker
  • Mediedesigner
  • Medietekniker
  • Medieprodusent

Dersom du ikke ønsker å ta et fagbrev, kan det være et alternativ å søke deg over på ordinært påbygging til generell studiekompetanse etter at du er ferdig med Vg2.

Skolens tilbud etter Vg2 medieproduksjon (gammel ordning):

• Du kan gå to år i lære i en mediebedrift eller velge å ta et praksisår i samarbeid med skolen.
  • Om du velger å gå to år i lære, må du skaffe deg en lærebedrift. Kontakt Avdeling for fag- og yrkesopplæring i fylket.
  • Om du velger praksisår (Vg3 i skole), vil skolen være behjelpelig med å skaffe praksisbedrift