Informasjonsteknologi og medieproduksjon

Er du interessert i å produsere innhold for sosiale medier, filme, koble sammen datamaskiner og nettverk, ta bilder, kode, lage små spill og app-er, intervjue folk eller designe ulike medier?

Hvem passer dette for?

Denne utdanningen passer for deg som er interessert i informasjonsteknologi og/eller mediefag. Du kan spesialisere deg etter Vg1, slik at du kan få jobber hvor du benytter video, grafisk design eller foto. Du kan også få jobb i IT-bransjen, og jobbe med å utvikle programvare eller drifte datasystemer.

Vi tar inn 30 elever på informasjonsteknologi og medieproduksjon hvert år. Elevene går sammen første året og deler seg i to ulike grupper andre året. (Vg2 Informasjonsteknologi og Vg2 medieproduksjon). Etter Vg2 skal du ut i en lærebedrift.

Hva lærer du?

• idéutvikling og kreativ problemløsning
  • om brukerstøtte, nettverk, IT-sikkerhet og programmering
  • innholdsformidling og historiefortelling
  • foto, film og grafisk design
  • kommunikasjon og markedsføring

Mer informasjon finner du på vilbli.no.

Klikk for stort bildeElever ved Hamar katedralskole lager spill Martin Bøe

Samarbeid med lokalt næringsliv

Undervisningen foregår i samarbeid med lokalt næringsliv. Du lærer å jobbe på samme måte som profesjonelle. Samtidig kan du få en unik mulighet til å bygge opp et godt faglig nettverk.

Lærerne hjelper deg med å finne praksisplasser og lærebedrifter.

Fagbrev og/eller studiekompetanse

Velger du Vg1 informasjonsteknologi og medieproduksjon kan du ta fagbrev etter Vg2 og deretter søke deg inn på påbygging til generell studiekompetanse. Vi har for tiden et studieprogram hvor du oppnår både fagbrev og studiekompetanse på kun fire år, i form av et Vg3 hvor det meste av studietiden tilbringes i praksisbedrifter.

Fagbrevene er:

• IT-utvikler
  • IT-driftstekniker
  • Mediedesigner
  • Medietekniker
  • Medieprodusent

Dersom du ikke ønsker å ta et fagbrev, kan det være et alternativ å søke deg over på ordinært påbygging til generell studiekompetanse etter at du er ferdig med Vg2.

Vg2 medieproduksjon (gammel ordning)

For å søke deg inn på Vg2 Medieproduksjon må du ha fullført Vg1 Medieproduksjon

Hva lærer du?

Alle elever vil delta i en Ungdomsbedrift (UB), hvor du lærer å bygge opp en mediebedrift med ekte kunder, ekte oppdrag og tjener ekte penger. På denne måten vil du lære deg prosjektstyring og teamarbeid i samarbeid med lærere, kunder og lokalt næringsliv.

Elevene følger undervisning i foto, medievitenskap, design og medieteknikk. Dette kommer i tillegg til fellesfag.

Eksempler på hva du kan bli:

Videofotograf, grafisk designer, lydtekniker, flerkameraprodusent, journalist, webdesigner, filmklipper, animatør etc.

Les mer om medieproduksjon på vilbli.no

Skolens tilbud etter Vg2 medieproduksjon (gammel ordning):

• Du kan gå to år i lære i en mediebedrift eller velge å ta et praksisår i samarbeid med skolen.
  • Om du velger å gå to år i lære, må du skaffe deg en lærebedrift. Kontakt Avdeling for fag- og yrkesopplæring i fylket.
  • Om du velger praksisår (Vg3 i skole), vil skolen være behjelpelig med å skaffe praksisbedrift.