Informasjon til avgangselever

Innen 1. august må du ta med deg alle dokumentene du har lagret i Microsoft 365, OneDrive og Teams. Hvis du ikke gjør det, mister du tilgangen til dem.

Når du er ferdig som elev i Innlandet fylkeskommune, må du selv sørge for å få med deg dokumentene dine.

Dette må du gjøre for å sikre at du har alle dokumentene dine

1. Logg inn på Microsoft 365 med brukernavnet og passordet ditt. Du kan gjøre det fra hvilken som helst enhet med internett-tilgang.

2. Gå til OneDrive-biblioteket ditt ved å klikke på OneDrive-ikonet i toppmenyen. Der vil du se alle filene og mappene du har lagret i skyen.

Åpne OneDrive fra menyen på toppen i M365. - Klikk for stort bildeÅpne OneDrive fra menyen på toppen i M365.


3. Gå til mine Filer. Velg filene eller mappene du vil ta med deg ved å merke av i boksene ved siden av dem. Hvis du vil velge alt, merker du av i boksen øverst til venstre. Hvis du inkluderer OneNote i denne sorteringen, får du ikke lov til å laste ned.

Velg de filene du vil laste ned. Du kan ikke inkludere OneNote-blokker. - Klikk for stort bildeVelg de filene du vil laste ned. Du kan ikke inkludere OneNote-blokker.


4. Klikk på Last ned på kommandolinjen over biblioteket. Filene eller mappene dine vil bli lastet ned som en ZIP-fil til datamaskinen din eller enheten din.

5. For Teams:
Gjenta trinn 2 til 4 over for alle team hvor det finnes dokumenter du ønsker å ta med deg. Du kan gå til Teams ved å klikke på Teams-ikonet i​​​​​​​ toppmenyen, og deretter velge et team og et kanal-dokumentbibliotek.

Velg de mappene du vil eksportere fra teamene dine. - Klikk for stort bildeVelg de mappene du vil eksportere fra teamene dine.

 

Eksportere OneNote

Hvis du vil ta vare på en klassenotatblokk etter at du har avsluttet et fag, kan du eksportere den til en annen plassering. For å eksportere en klassenotatblokk, må du følge disse trinnene:

  1. Åpne OneNote-appen på datamaskinen din og velg klassenotatblokken du vil eksportere.
  2. Klikk på Fil-menyen og velg Eksporter.
  3. Velg et format for eksportfilen, for eksempel PDF eller OneNote-pakke.
  4. Velg en mappe på datamaskinen din eller en skytjeneste som du vil lagre filen i. Ikke lagre i din fylkeskommunale OneDrive!
  5. Klikk på Eksporter-knappen og vent til prosessen er ferdig.

Nå har du en kopi av klassenotatblokken din som du kan åpne eller dele med andre når du vil.

OneNote - Eksporter Notatblokk - Klikk for stort bildeOneNote - Eksporter Notatblokk

 

Hente ut informasjon med reaktivert bruker

Gå til Teams, trykk på tannhjulet og velg Administrer team. Deretter ser du inndelingen "arkiverte".

Gå til Teams, trykk på tannhjulet og velg administrer team. Deretter ser du inndelingen Arkiverte. - Klikk for stort bildeGå til Teams, trykk på tannhjulet og velg administrer team. Deretter ser du inndelingen Arkiverte.

 

BitLocker

BitLocker er en funksjon i Windows som lar deg kryptere harddisken din for å beskytte dataene dine mot uautorisert tilgang. For å sjekke om du har BitLocker-kryptert harddisk;

Gå til Kontrollpanel > System og sikkerhet > BitLocker-stasjonskryptering.

Her kan du se en liste over alle stasjonene på datamaskinen din og deres krypteringsstatus. Hvis det står På ved siden av en stasjon, betyr det at stasjonen er kryptert med bitlock.

Velg “Sikkerhetskopier gjenopprettingsnøkkelen.”

Lagre enten nøkkelen på en ekstern lagringsenhet, for eksempel en minnepinne, send den til deg selv på en privat e-post eller skriv den ut på et ark. Du må IKKE lagre den på egen pc, det har ingen verdi. Denne trenger du dersom PCen din skulle ha behov for gjenoppretting eller bli utsatt for et uhell. 

Bitlocker - Velg Sikkerhetskopier gjenopprettingsnøkkelen. - Klikk for stort bildeVelg Sikkerhetskopier gjenopprettingsnøkkelen.

 

1. august mister du tilgangen

Du kan logge inn på VIS frem til den 1. august. Etter det vil du ikke lenger ha tilgang til VIS.

Fra 1. august blir brukeren deaktivert, men den kan aktiveres på nytt for å gi tilgang for å hente ut innhold fra M365. Send i så fall en supportsak til IKT. 

Elev-PC – fremtidige klager

Har du kjøpt PC igjennom fylkeskommunen, eier du den etter å ha betalt inn egenandelene. Skulle det oppstå feil på PC-en fremover, må du selv kontakte HP og kundeservice der for å få hjelp.

Har du spørsmål?

Hvis du har spørsmål eller trenger hjelp, kan du kontakte IKT på skolen din.