Biblioteket

Skolebiblioteket er stort og flott og ligger sentralt plassert i 3. etasje. Vi har mange studieplasser, gode sofaer og stoler, og en stille lesesal med 16 plasser.

Skolebiblioteket har åpent hele skoledagen, fra kl. 08.00 til 15.30.

Kontakt oss

Kontakt oss på e-post: kattabiblio@innlandetfylke.no, teams eller telefon hvis det er noe vi kan hjelpe deg med.

Liv Bjellastuen

bibliotekleder

undefined - Klikk for stort bilde

Hva kan vi tilby deg?

Biblioteket har en oppdatert og stor mediesamling med skjønnlitteratur, fagbøker, tidsskrifter, tegneserier og aviser. Vi har også et tilbud om lån av e-bøker og e-lydbøker med appen BookBites.

Veiledning

Bibliotekarene jobber med veiledning av elever i læringsarbeidet. Vi kan gi deg god veiledning i å finne riktige kilder på bokhylla eller på nettet. Vi jobber også med litteraturformidling og kan finne gode bøker som passer for ulike lesere. Alt er til utlån og elevkortet ditt fungerer som lånekort.

Den historiske Hornemann-samlingen

Biblioteket har også en antikvarisk samling, Hornemann-samlingen, som består av nærmere 2000 bind. Samlingen dekker et stort spekter av emner og om lag 20 av bøkene er trykket mellom 1546 og 1600. En unik boksamling og bokskatt med historisk sus over seg.

Innføring i kildekritikk

Andre tilbud vi har er Kurs i kildekritikk. Skolen bruker standarden APA og bibliotekarene kan gi deg opplæring i APA og hvordan du skal sette opp en kildeliste.

Kriminelle dager

Kriminelle dager har vi før påske med fokus på krimbøker. Vi har gjerne en forfatter på besøk og vi bokprater krimlitteratur i klassene.

Jul på biblioteket

Med Jul på biblioteket i desember blir det koselig julestemning. Her kan du være med på adventskalender, pynte juletreet med ønskelapper og være med på å gjette på hvor mange bøker vi har brukt på å bygge bokjuletreet vårt. Fine bøker og filmpremier kan du også vinne.

Følg oss på Instagram

Ønsker du å vite hva som skjer på biblioteket? Følg oss på Instagram:
Superbibliotekarene på instagram

Søk i skolens bibliotekbase

Søk i Hamar bibliotek

Gratis læremidler

Lærebøker i videregående skole er gratis læremiddel for elevene. Skolen har kjøpt inn bøker som blir lånt ut på biblioteket ved sko

lestart etter oppsatt timeplan.

Lærebøker som ikke blir returnert ved skoleslutt må erstattes. Privatister kan låne lærebøker dersom det er noen som er ledige etter at skolens elever har fått sine lærebøker. Privatister kan komme etter 1. oktober.

skolens bibliotek sett fra gangen - Klikk for stort bilde Jørgen Rogne