Biblioteket

Skolebiblioteket er stort og flott og ligger sentralt plassert 3.etg. i skolen. Vi har godt med studieplasser, gode sofaer og stoler, og en stille lesesal med 16 plasser hvis du ønsker å ha det helt rolig når du jobber.

Skolebiblioteket har åpent hele skoledagen, fra kl. 08.00-15.30. Kontakt oss på epost: kattabiblio@innlandetfylke.no, teams og telefon hvis det er noe vi kan hjelpe deg med. Ønsker du å vite hva som skjer på biblioteket? Følg oss på Instagram:
Superbibliotekarene på instagram 

Hva kan vi tilby deg? 

Biblioteket har en oppdatert og stor mediesamling med skjønnlitteratur, fagbøker, tidsskrifter, tegneserier og aviser. Vi har også et tilbud om lån av e-bøker og e-lydbøker med appen BookBites.

Veiledning

Bibliotekarene jobber med veiledning av elever i læringsarbeidet. Vi kan gi deg god veiledning i å finne riktige kilder på bokhylla eller på nettet. Vi jobber også med litteraturformidling og kan finne gode bøker som passer for ulike lesere. Alt er til utlån og elevkortet ditt fungerer som lånekort.

Den historiske Hornemann-samlingen

Biblioteket har også en antikvarisk samling, Hornemann-samlingen, som består av nærmere 2000 bind. Samlingen dekker et stort spekter av emner og om lag 20 av bøkene er trykket mellom 1546 og 1600. En unik boksamling og bokskatt med historisk sus over seg.

Innføring i kildekritikk

Andre tilbud vi har er Kurs i kildekritikk. Skolen bruker standarden APA og bibliotekarene kan gi deg opplæring i APA og hvordan du skal sette opp en kildeliste.

Hvordan skrive referanseliste i APA
www.kildekompasset.no
   

Kriminelle dager

Kriminelle dager har vi før påske med fokus på krimbøker. Vi har gjerne en forfatter på besøk og vi bokprater krimlitteratur i klassene.

Jul på biblioteket

Med Jul på biblioteket i desember blir det koselig julestemning. Her kan du være med på adventskalender, pynte juletreet med ønskelapper og være med på å gjette på hvor mange bøker vi har brukt på å bygge bokjuletreet vårt. Fine bok og filmpremier kan du også vinne.

Nyttige lenker

Søk i skolens bibliotekbase

Søk i Hamar bibliotek

BookBites-appen kan lastes ned fra Google Play eller Appstore. Innlogging via FEIDE.

A-tekst: Her finner du både nye og gamle nyhetsartikler som du kan bruke som kilde.

Globalis – interaktivt verdensatlas

Hvor hender det  

https://tema.deichman.no/  Hjelp til fordypningsoppgaven

https://senjavgsbiblioteket.wordpress.com/Fordypningsoppgaven, Senja vgs

http://innlandetleser.blogspot.com/Blogg med boktips og gode anbefalinger på bøker for deg i videregående skole

Gratis læremidler 

Lærebøker i videregående skole er gratis læremiddel for elevene. Skolen har kjøpt inn bøker som blir lånt ut på biblioteket ved skolestart etter oppsatt timeplan.

Lærebøker som ikke blir returnert ved skoleslutt må erstattes. Privatister kan låne lærebøker dersom det er noen som er ledige etter at skolens elever har fått sine lærebøker. Privatister kan komme etter 1. oktober.

skolens bibliotek sett fra gangen - Klikk for stort bilde Jørgen Rogne

Kontakt oss

Klikk for stort bilde

Liv Bjellastuen

bibliotekleder

Tlf.: 484 80 998

Portrett - Klikk for stort bilde

Cecilie Odding

bibliotekar

Tlf.: 900 95 358