Biblioteket

Skolebiblioteket er stort og flott og er sentralt plassert i 3. etasje i skolen. Vi har godt med studieplasser, ca. 130 stk. Vi har også en stille lesesal med 16 plasser.

Bibliotekbaser

Søk i skolens bibliotekbase

Søk i Hamar bibliotek

Åpningstider:

Biblioteket er åpent kl. 08.00–15.30.

Klikk for stort bilde Jørgen Rogne

Mange typer litteratur

Biblioteket har en oppdatert mediesamling med skjønnlitteratur, fagbøker, tidsskrifter, filmer, tegneserier, aviser og lydbøker. Vi har også tilbud om lån av ebøker.

Dersom du har et annet morsmål enn norsk, kan vi hjelpe deg med å finne litteratur på ditt eget språk.

Biblioteket har også en antikvarisk samling, Hornemann-samlingen, som består av nærmere 2000 bind. Samlingen dekker et stort spekter av emner og omlag 20 av bøkene er trykket mellom 1546 og 1600.

Elevkortet er lånekortet ditt

Alt er til utlån og elevkortet fungerer som lånekortet ditt.

Lånetid er 4 uker for bøker, og 1 uke for filmer. Ønsker du fornyet lånefrist, er det muligheter for det. Ordbøker og noen eksemplarer av lærebøkene er tilgjengelig for dagslån.

Bibliotekarene hjelper deg

Bibliotekarene jobber med veiledning av elever i læringsarbeidet. Vi kan gi deg god veiledning i å finne riktige kilder på bokhylla eller på nettet. Vi jobber også med å finne gode bøker som passer for ulike lesere.

Andre tilbud

• Read-in-cafè. Bibliotekets bokkafè i møteøkta. Her kan elevene jobbe med skolearbeid, være med i lesekonkurranser og få gratis frukt og drikke.
  • Kurs i kildekritikk
  • Kriminelle dager i uka før påske. Forfatterbesøk og bokprat om krimbøker.
  • Feiring av Verdens bokdag 23.april
  • Markering av 1. september, Nasjonal bibliotekdag
  • Jul på biblioteket i desember med adventskalender og morsomme juletrær.
  • Strikkelunsj

Nytt i biblioteket